Connect with us

Društvo

7. sportski susreti hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja KZŽ

Sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Udruge HVIDR-a Krapina održane su u subotu, 15. lipnja kod vatrogasnog doma u Donjoj Šemnici.

Brojne okupljene sudionike  pozdravio je župan Željko Kolar, koji je posebno naglasio važnost očuvanje istine o Domovinskom ratu za nove generacije.

-To svatko od nas mora raditi u odgoju svoje djece, a to moraju raditi i obrazovne institucije. Nove generacije moraju znati zbog koga mogu svoju obitelj danas stvarati u miru-istaknuo je župan Kolar.

Branitelji iz desetak udruga natjecali su se u disciplinama pikado, viseća kuglana, stolni nogomet, stolni tenis, šah i belot. Cilj sportskih susreta je ostvarenje pozitivnog psihološkog i socijalnog utjecaja na kvalitetu života ratnih vojnih invalida i hrvatskih branitelja.

Pokrovitelji događanja su Krapinsko-zagorska županija, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Krapina, JANAF i Nogometni savez Krapinsko-zagorske županije.

Okupljene su pozdravili i izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Ivana Iskrić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak i predsjednik Udruge HVIDRA Krapina Gabrijel Kosalec.

zip.com.hr 16.06.2024.

Continue Reading

Aktualno