Connect with us

Društvo

15. izdanje Zlatne lipe Tuhlja otvorio župan Kolar

Župan Željko Kolar otvorio je 15. Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina Zlatna lipa Tuhlja, koje se 15. lipnja održava u Termama Tuhelj.

Nevjerojatna količina pozitivne energije. Bez obzira koji zborovi sudjeluju i bez obzira iz kojih zemalja ili dijelova Hrvatske dolaze. Srce mi je uvijek puno na Zlatnoj lipi i često znaju proraditi i emocije pa padne i koja suza. To može napraviti samo pjesma i dobri ljudi, a toga ovdje ima u izobilju-istaknuo je župan Kolar te predsjedniku KUD-a Naša lipa Tuhelj Armandu Slavičeku uručio posebnu zahvalnicu koju je KUD-u dodijelio uz ovu veliku obljetnicu.

-Na Zlatnoj lipi Tuhlja je u proteklih 14 godina nastupilo 126 zborova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Mađarske, Njemačke i Slovenije. Oni su izveli 240 nastupa i  više od 800 skladbi. Ove se godine pridružilo novih 8 zborova što čini ukupno 134 zbora u 15 godina zlatne lipe Tuhlja. Hvala svim sudionicima što svojim neumornim radom i najljepšim glazbenim nitima tkaju prekrasnu čipku Zlatne lipe Tuhlja- istaknuto je na otvorenju manifestacije.

Poseban gost ovogodišnje Zlatne lipe bio je Dječji zbor HRT-a.

Okupljene na svečanosti otvorenja pozdravili su i izaslanik načelnika Općine Tuhelj Tomislav Tramišak, predsjednik KUD-a Naša lipa Tuhelj i predsjednik Organizacijskog odbora Armando Slaviček te Renata Gorički u ime Termi Tuhelj.

 Zlatnu lipu Tuhlja organizira KUD “Naša Lipa” Tuhelj, u suradnji s Turističkom zajednicom Biser Zagorja i Termama Tuhelj.

zip.com.hr 16.06.2024.

Continue Reading

Aktualno