Connect with us

Civilno društvo

U tijeku Dan otvorenih vrata Vatrogasne zajednice Grada Krapine – JOŠ STIGNETE DOĆI!

Danas, 25. svibnja, Javna vatrogasna zajednica grada Krapine održala je Dan otvorenih vrata te proslavila 30. obljetnicu svog postojanja. Događaj se održao kod Osnovne škole Ljudevit Gaj u Krapini, a privukao je veliki broj posjetitelja koji su uživali u bogatom i raznovrsnom programu.

Dan otvorenih vrata bio je osmišljen kao interaktivna i edukativna manifestacija gdje su posjetitelji, a posebno djeca, imali priliku upoznati se s radom vatrogasaca i njihovom opremom. Kod OŠ Ljudevit Gaj te kroz Šetalište narodnog preporoda, bili su postavljeni različiti poligoni na kojima je svaka služba prezentirala svoju opremu i demonstrirala svoje vještine.

Obilježavanje 30. obljetnice Javne vatrogasne zajednice grada Krapine nije bila samo proslava dugogodišnjeg predanog rada, već i prilika da se široj javnosti približi važnost vatrogasne službe. Javna vatrogasna zajednica Krapine kontinuirano radi na unapređenju svoje opreme i sposobnosti, a prošlogodišnja investicija od 90 tisuća eura značajno je podigla razinu spremnosti i sigurnosti.

Ovaj događaj pokazuje koliko su službe civilne zaštite napredovale unatrag nekoliko godina istaknuo je krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

– Ovdje je puno moderne opreme koje prije desetak i više godina nije bilo i tu se vidi velik napredak u tom dijelu. Ovo je prilika da svi sugrađani vide što sve naši vatrogasci, ali i druge službe posjeduju, tko ih štiti i brani. To je prilika da kroz ove igre za najmlađe se potaknu i naša djeca i naši najmlađi sugrađani da se uključe u ove sustave zaštite i spašavanja, jer badava nam sva tehnika, ako je neće imati tko primjenjivati – istaknuo je Gregurović.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Krapina, Daniel Pelin istaknuo je kako je JVP osnovana 1. kolovoza 1994. godine te je povodom velike jubilarne 30. obljetnice organizirano i ovo događanje.

– Ovo je već druga aktivnost. Imali smo vježbu s Zagorskom javnom vatrogasnom postrojbom i s okolnim DVD-ima. Danas se prezentiramo tu s opremom klincima, a pozvali smo i sve druge sudionike civilne zaštite. Moram pohvaliti zaposlenike JVP, koji su napravili dječji kanader, a tu imamo i čamac na vodi, napuhanac na temu vatrogastva, spašavanje s visine, zip-line… Prezentiramo sve djelatnosti s kojima se bavimo – poručio je Pelin.

Kako današnji program obuhvaća sve žurne službe istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec. 

– Danom otvorenih vrata željeli smo predstaviti svim našim građanima sve žurne službe, pa tako sudjeluju i hitna pomoć, civilna zaštita, HGSS te Županijska zajednica vatrogasne županije, Crveni križ i policija. Željeli smo pokazati kakvu opremu imamo i koristimo za pomaganje našim sugrađanima u nevolji. Mislim da je ovo pun pogodan. Lijep je dan i sve je puno djece – kazao je Kranjčec te je pozvao sve koji još nisu došli, da im se pridruže.

Ovaj je događaj pružio jedinstvenu priliku građanima da se iz prve ruke uvjere u spremnost i opremljenost svojih vatrogasaca, te da nauče nešto novo o njihovom svakodnevnom radu i izazovima s kojima se susreću.

lleljak/zip.com.hr 25.05.2024.

Continue Reading

Aktualno