Okrugli stol “Poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka održat će se u četvrtak, 05.svibnja 2022. godine u Hotelu Well , Terme Tuhelj od 10:00 – 14:00 sati.
Konferencija Ministarstva poljoprivrede u Tuhlju – izvor https://poljoprivreda.gov.hr/
Okrugli stol„Poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka“ okupiti će predstavnike Ministarstva poljoprivrede, uspješne poljoprivrednike, vlasnike OPG-ova regije Zagorja, predstavnike turističko ugostiteljske djelatnosti, koji će predstaviti svoja iskustva i promišljanja o aktualnim problemima u sektoru poljoprivrede, te kroz primjere dobre prakse pokušati iznaći rješenja za nastale izazove.Organizator okruglog stola je Poslovni klub-Skup za Zagorje, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.
Uvodna izlaganja i panel ponuditi će odgovore na pitanja: s kojim izazovima se susreću poljoprivrednici u Zagorju – čime se baviti, za koju proizvodnju se odlučiti i kako pokrenuti određeni projekt – uvođenje inovacija u poljoprivredi, start up-ovi u razvoju poljoprivrede – povezivanje s turizmom i ugostiteljstvom – ima li udruženje poljoprivrednika budućnost /kratki lanci opskrbe, proizvođačke organizacije, zadruge..?Uvodna izlaganja – primjere uspješnih poljoprivrednika prezentirati će: Goran Vrabec, proizvođač ljutih papričica, „ VOLIM LJUTO“ , najbolji mladi Poljoprivrednik Hrvatske za 2021.godinu i Mario Trbušić, proizvođač svinja, OPG Trbušić, najbolji OPG Hrvatske za 2020.godinu.
Goran VrabecMario Trbušić
Mjere poljoprivredne politike -prilike za razvoj Zagorja predstaviti će Zdravko Tušek, državni tajnik, Ministarstva poljoprivrede. U Panel raspravi „Poljoprivreda u Zagorju -izazovi trenutka“ sudjelovat će: Zdravko Tušek, državni tajnik, Ministarstvo poljoprivrede, Mladen Jakopović, predsjednik, Hrvatska poljoprivreda komora, Mario Trbušić, OPG Trbušić, najbolji OPG za 2020.godinu, Igor Jambrešić, proizvođač kupina i kupinovog vina, KUPILEK, predstavnik Termi Tuhelj za turizam i ugostiteljstvo.
Sudjelovanje na okruglom stolu je besplatno uz obaveznu prijavu na mail zaključno do 30. travnja 2022. godine: [email protected]