Društvo

SUTRA: Veliki prosvjed na Markovom trgu – očekuje se više od 5000 ljudi!

Sve je spremno za sutrašnji veliki prosvjed na Markovom trgu na kojem će se okupiti ne samo političari već i ostalo građanstvo.

Prosvjed se organizira nakon kontroverzne situacije u kojoj je Andrej Plenković unatoč svim spornim porukama i dokazima, postavio Ivana Turudića ma mjesto glavnog državnog odvjetnika. Prosvjed je tako podržalo čak 11 oporbenih stranki od lijevog spektra do centra: SDP, Možemo, Centar Ivice PuljkaIDSPGS, Fokus, ReformistHSSRadnička fronta, Glas i  Socijaldemokrati.

Na prosvjede je tako pozvao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je ove prosvjede usporedio sa Seljačkom bunom.

– Buna je sada naša obveza, zato i organiziramo prosvjed i zato pozivam ljude da dođu u subotu u 11 sati na Markov trg – poručio je Grbin.

Važnost ovog prosvjeda i otpora istaknula je saborska zastupnica stranke Možemo, Sandra Benčić.

Otpor je važan i samo po otporu smo još uvijek društvo. Moramo uvijek sili i autokraciji pružat otpor i taj otpor pružamo u subotu. Imamo veliki prosvjed na koji pozivam sve Zagorke i Zagorce, kao i Zagrepčane i Zagrepčanke da dođu na taj prosvjed i da pokažemo što mislimo o ovom autoritativnom, autokratskom zapravo načinu vođenja Hrvatske, koji nas sve više približava nažalost Mađarskoj i Srbiji, a sve više udaljava od onih zemalja u koje nažalost stotine tisuća naših građana odlazi – poručila Sandra Benčić.

lleljak/zip.com.hr /foto izvor: eZadar/ 16.02.2024.

Aktualno

Exit mobile version