Institucije

Predsjednik Vlade sastao se sa županima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Slavonskom Brodu je održao sastanak s dužnosnicima regionalne i lokalne samouprave na kojem se razgovaralo o izmjenama poreznih propisa, sustavu upravljanja u kriznim situacijama te upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države.

U raspravu se uključio i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar. Komentirao je novi prijedlog zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države kojim bi se upravljanje državnom imovinom do određene vrijednosti pojedine nekretnine prepustilo županijama za područje županije, a sjedištima županijama i velikim gradovima za nekretnine u državnom vlasništvu koje se nalaze na njihovom području.

Župan je ukazao kako je važno znati podatak o broju predmeta koji će se rasporediti županijama te napraviti procjenu vrijednosti. Također se dotaknuo problematike klizišta i nepovoljnih vremenskih prilika u svibnju uslijed kojih se na području Krapinsko-zagorske županije otvorilo 70-ak novih klizišta čija sanacija iziskuje velika financijska sredstva i koja ugrožavaju stanovanje i prometovanje.

zip.com.hr 15.06.2023

Aktualno

Exit mobile version