Politika

Pomoćnicima u nastavi KZŽ osiguran DAR za djecu – “Vrijedilo se boriti” – poručio nezavisni vijećnik Romeo Vincelj

Na zadnjoj sjednici Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije, koja je održana krajem rujna, nezavisni vijećnik Romeo Vincelj postavio je pitanje vezano uz materijalna prava pomoćnika u nastavi, na koje je iz Županije stigao pozitivan odgovor. 

Početkom studenog vijećnik Vincelj uputio je i pismeno pitanje, nastavno na pitanje sa Skupštine, da li je u okviru proračuna Županije moguće pronaći sredstva za isplatu u 2023. godini?

Pozitivan odgovor na postavljeno pitanje dobio je vijećnik Vincelj danas, te nam proslijedio u redakciju. Prema odgovoru župana Željka Kolara na pitanje člana Županijske skupštine Romea Vincelja, svim pomoćnicima u nastavi koji ostvaruju pravo na isplatu dara za djecu, u svim modelima financiranja (projekt Baltazar, udruge i sufinanciranje s JLS) biti će isplaćen dar iz proračunskih sredstava u ovoj godini, a planirano je i u proračunu za slijedeću godinu.

-Nakon gotovo tri godine borbe nezavisnih vijećnika okupljenih oko platforme Zagorje 2.0 za bolji status pomoćnika u nastavi, po prvi puta u povijesti pomoćnici u nastavi Krapinsko-zagorske županije dobit će dar za djecu bez obzira na izvor financiranja, te će to pravo ući u županijski proračun za iduću godinu, što vjerojatno znači i u sve buduće proračune. Smatram to malim, ali još jednim vrijednim korakom k poboljšanju statusa naših pomoćnika u nastavi – kazao je nezavisni vijećnik Romeo Vincelj.

sleljak/zip.com.hr 22.11.2023.

Aktualno

Exit mobile version