Politika

OGLASILI SE I VIJEĆNICI OPĆINE BEDEKOVČINA- “Nikome nije u interesu da se proračun ne donese”

Nakon jučerašnje konferencije za medije načelnika Darka Bana, javili su se i prozvani vijećnici.

Vijećnik HDZ-a Željko Odak demantirao je načelnikove navode da koče rad općine, a posebice buduće EU projekte. Istaknuo je kako nikome nije u interesu da se proračun ne  donese, zbog izgradnje vatrogasnog doma koji je u planu, a on sam je predsjednik DVD-a Bedekovčina.

Kazao je kako smatra da amandmani uvršteni u proračun nisu nezakoniti i da nije trebala nastupiti obustava proračuna, te dodao da je klub vijećnika prije donošenja proračuna uputio zahtjeve za onim što su smatrali da bi se trebalo financirati i predložili određena sredstva, no da se to nije u cijelosti ispoštovalo, a da su neke stavke znatno umanjenje.

Napomenuo je i kako dugo vlada nezadovoljstvo mještana Komora zbog katastarske izmjere i visokih cijena i njihova je namjera bila pomoći mještanima.

-Konstantno nas se vrijeđa i proziva da smo neobrazovani i da ne poznajemo zakone-rekao je Odak, te dodao da su bili dan prije roka u Općini, ali da nisu naišli na razumijevanje ni načelnika ni općinskim službi, te je mišljenja da ni odluka o privremenom financiranju nije donesena u skladu sa zakonom.

zip.com.hr 17.01.2024.

Aktualno

Exit mobile version