Društvo

Izaslanstvo HDZ-a Krapinsko-zagorske županije odalo počast dr. Franji Tuđmanu na 24. obljetnicu smrti

Povodom 24. obljetnice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije u nedjelju, 10. prosinca 2023. je položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije predvođeno predsjednikom Zoranom Gregurovićem, glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem, te predsjednikom saborskog Odbora za gospodarstvo Žarkom Tušekom, sa članovima Predsjedništva ŽO HDZ-a KZŽ, kao i brojnim drugim članovima okupili su se u subotu u Velikom Trgovišću i odali počast svome utemeljitelju.

Nemjerljiv je doprinos u stvaranju samostalne i neovisne države Hrvatske upravo prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i stvaratelja temelja današnje suvremene i neovisne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Krunoslav Katačić, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i saborski zastupnik rekao je da je ovo samo dio odavanja počasti dr. Franji Tuđmanu jer se obilježava i na groblju Mirogoj i diljem Hrvatske.

-Kao i svake godine brojno izaslanstvo iz Krapinsko zagorske županije odalo je počast na obljetnicu smrti doktora Franje Tuđmana, utemeljitelja Hrvatske države i jednog od najvećih hrvatskih sinova koji je svojim doprinosom i radom doprinio izgradnji ovog što imamo danas, a to je hrvatskog društva, demokratskog, samostalnog i neovisnog. Tim povodom, kao i svake godine, članovi, simpatizeri, ali i brojni hrvatski građani odaju poštovanje dijelu koji je iza sebe ostavio doktor Franjo Tuđman- kazao je Katačić.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice KZŽ i saborski zastupnik Zoran Gregurović rekao je da se članovi HDZ-a svake godine prisjećaju dr. Franje Tuđmana.

-Prisjećamo se njega, prisjećamo se svega onoga što je napravio za našu domovinu, a uistinu što više vrijeme prolazi, to su svi svjesni veličine njegove ostavštine. Sigurno da pod njegovim vodstvom su branitelji i svi koji su krenuli u stvaranje nezavisne moderne države Hrvatske uspjeli u tom naumu i evo danas živimo u slobodnoj demokratskoj zemlji. Hvala doktoru Tuđmanu na svemu, hvala na ostavštini koju je ostavio, a na svima nama je da vrijednosti koje nam je ostavio njegujemo i da ga se prisjećamoporučio je Gregurović.

tleljak/zip.com.hr 10.12.2023.

Aktualno

Exit mobile version