Kultura

Radobojska kulturna baština uspješno predstavljena u Zagrebu – FOTO

Održano je predstavljanje Radobojske kulturne baštine proteklog utorka u prostorima Matice hrvatske u Zagrebu.

Predstavljanje Radobojske kulturne baštine održano je u sklopu Znanstveno-popularnog programa na temu Hrvatsko arheološko i etnološko nasljeđe 1.ciklus.

Uvodne riječi uputio je Anđelko Topolovec, načelnik Općine Radoboj, a zatim su slijedile zanimljive prezentacije i predavanja. Radobojsku kulturu tako su predstavile Radobojske pučke pjevačice.

Ivana Hazulin Pospiš, ravnateljica Muzeja Radboa Radoboj predstavila je kratki pregled povijesti i budućnosti radobojskog kraja.

Davor Špoljar, v. d. ravnatelj Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Pregrada prikazao je Šetnju kroz radobojsku pretpovijest i aktualna arheološka istraživanja.

Zvjezdana Jembrih predstavila je Projekt i izložbu SOS za svece; Kapela sv. Jakoba- kulturnopovijesni i sakralni krajolik.

Za kraj su Lidija Bajuk i Lara Jurinjak prikazale etnografska istraživanja i dokumentiranje etnografskog gradiva radobojskog područja.

Program su svojim nastupom upotpunile i uljepšale Radobojske pučke pjevačice. Uspješno provedena prezentacija Radobojske kulturne baštine u Zagrebu sigurno će privući mnoge Zagrepčane da posjete Radoboj.

zip.com.hr 11.04.2024.

Aktualno

Exit mobile version