Inspirativne priče

ZIP ČETVRTKOM-“Za uspjeh je uz cilj bitna i ustrajnost, upornost i ne odustajanje”-poručila je Dora Greblički Kos, vlasnica ugostiteljskog objekta “Villa Zelenjak”

U četvrtak, 01. veljače, gošća emisije bila je Dora Greblički Kos, vlasnica obiteljskog ugostiteljskog objekta “Villa Zelenjak”.

Dora Greblički Kos kazala je kako počeci njihovog ugostiteljskog objekta sežu u davnu 1938. godinu, kada su pradjed Ivan i prabaka Josipa sagradili i otvorili malu gostionicu u tada već znamenitom Zelenjaku, po kojem je  dobila ime.

-Samo tri godine nakon podizanja spomenika hrvatskoj himni ”Lijepa naša”, otvorena je gostionica, a Zelenjak je u to vrijeme postojao jedno odredište putnika i planinara, ali je bio i željeznička stanica, pa bi lokalni stanovnici uvijek navratili u gostionicu. Kasnije 80-tih godina su roditelji preuzeli posao, nadogradili su objekt, otvorili su restoran, a 90-tih godina se osjetila potreba za većim ugostiteljskim kapacitetima pa je dograđena i dvorana za razne proslave- objasnila je Greblički Kos.

Kroz godine kasnije uređen je i otvoren pansion sa 7 soba, nedavno i manji welness za opuštanje i uživanje gostiju, pa je tako Dorin poslovni i životni put tekao doma.

-Ja sam odrastala u restoranu, tako da mi je to bio logičan izbor pri odabiru obrazovanja-rekla je Greblički Kos.

Kazala je i kako je Zagorje postalo prepoznatljiva turistička destinacija, pa zadnjih par godine bilježe i rast dolazaka i noćenja, kao i produljenje boravka gostiju. Od stranih gostiju kazala je kako imaju najviše gostiju iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Italije.

Misao vodilja joj je kaže zadovoljan gost. Inače, Villa Zelenjak Ventek certificirani je proizvođač Zagorskih štrukli i Zagorskih mlinaca, a ponosni su i na projekt Štruklionica.

-Uz prodaju i proizvodnju nudimo kulinarske radionice izrade Zagorskih štrukli i mlinaca za goste, individualne i za organizirane grupe, i imamo zaista jedan pozitivan feedback, što je prepoznala i udruga Hrvatskih putničkih agencija, dobili smo nagradu Simply the best za novi proizvod, također srebrnu Plaketu u Suncokret ruralnog turizma za novi proizvod u turizmu- kazala je Greblički Kos.

Za uspjeh, Greblički Kos je kazala kako je uz neki cilj bitna i ustrajnost, upornost i ne odustajanje.

-Ne smijemo odustati pred nekim preprekama i izazovima, kojih je sve više, moramo se znati nositi sa time, izvuči neku pouku iz toga, a tu je svakako bitna i spremnost na učenje, na rad na sebi, stručno usavršavanje- poručila je Greblički Kos.

O čemu smo još pričali pogledajte u emisiji:

Ekipa koja je realizirala emisiju: Sebastijan Fuštin, tonska realizacija i briga o kamerama i Snježana Leljak, urednica i voditeljica. Do slušanja na valovima Radio Stubice na 95,6 FM i 106,9 FM ili https://streamlive.hr/stubica-live/  , više na https://radio-stubica.

Video emisije na:https://www.youtube.com/watch?v=5HrE9mkasdc&t=7s

tleljak/zip.com.hr 03.02.2024.

Aktualno

Exit mobile version